Aba és Sárvíz Jövőkert projektterv (2015-2025)

186971
Aba

Aba város már a kilencvenes évek óta a jövő egyik mintája Magyarországon a Közép-Dunántúl régióban. Az abai jövőkert projekt azt a hosszú távú célt tűzi ki, hogy Magyarország és Európa számára az egyik lehetséges új jövő modell megteremtésének létező mintáját mutassa fel. Az abai modell ráadásul mintája is az inkluzív, innovatív és reflektív társadalmaknak.

Aba Székesfehérvártól délre a Sárvíz folyó mentén épült fel, valaha gyönyörű mocsárvilág vette körül, részben egy természetes szigetcsoportként létezett. Amikor a település a magyarországi rendszerváltás után gyökeresen új útra lépett, akkor a környező településekhez képest, sokak számára meglepetésként szolgáló társadalmi szigetté vált. Ezek az előzmények lehetőséget teremtenek arra, hogy Aba 2050-ig ne csak egy természeti vagy társadalmi szigetté váljon, hanem szó szerint értve az új világ egyik mindenoldalú jövőszigete legyen.

[embeddoc url=”http://strategiakutato-intezet.hu/wp-content/uploads/2015/03/Aba-és-Sárvíz-Jövőkert-projekt-2014.doc” download=”all” viewer=”microsoft”]

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük