Új hírek – fontosabb hírek – 2015 Március

be8c8487-29d7-472a-b9ab-a6d6600501dcÚj címünk:
Székhelyünk: 1029 Budapest, Kinizsi Pál utca 3.

(06) 1-630-0643;   intezet@strategiakutato-intezet.hu

 

Új kutatások
2014 decemberben jött létre egy kutatócsoport, amely az orosz-ukrán háború hátterének hátterét elemzi, s ebből kiindulva jövő-forgatókönyveket fogalmaz meg. (Ez része a több mint egy évtizedes globalizáció-lokalizáció kutatásnak.)

 

INCO 15. szám
Megjelent az INCO, internetes folyóiratunk 15. száma (www.inco.hu), amelyben mintegy harmincöt tanulmányt, esszét, cikket publikáltunk.

 

Ökofalvak Európában
Elkészült és megjelent Fukk Bálint munkájaként a fontosabb európai ökofalvak bemutatása egy digitális füzet keretében.

 

Mediterrán perspektívák
Megjelent Mediterrán perspektívák címmel az egyik új könyvünk. Szerkesztette: Ferwagner Péter Ákos, Garaczi Imre, Kalmár Zoltán.

 

Tudatos Csatorna
Támogatjuk az Aranymag Intézet új törekvését, mert velük közösen hoztunk létre egy videocsatornát: www.tudatos-csatorna.info Erre a honlapra már közel száz videofilmet tettünk fel.

 

 A jövő egyeteme
Egy kisebb kutatócsoport a felsőoktatás generális továbbfejlesztésével foglalkozik, amelynek eredményeként kiadunk egy újabb könyvet. (Ebben a kötetben más kutatások összefoglaló tanulmányait is közöljük.)

 

Boldogságfalva, szeretetváros program
Új fejlesztési programot indítunk 2015 és 2020 között “Boldogságfalva, szeretetfalva” címmel a Kárpát-medencében. (Jelenleg mintegy tíz településsel folytatunk előkészítő tárgyalásokat.)

 

Új Tündérkert
Erdélyben, Marosvécsen, a Kemény kastélyban az egykori Helikon ünnepségek székhelyén támogatjuk, hogy létrejöjjön egy szellemi parlament, amely Új Tündérkert címmel távlatos jövőképet dolgozzon ki.

 

Klaszterek
A Stratégiakutató Intézet változatlanul tagja két nagy klaszternek, az Alliance informatikai, innovációs klaszternek (Budapest) és az Ökopolisz innovációs klaszternek (Veszprém).

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük